Pasta kanapkowa jajeczna

Znajdując na sklepowych pułkach przeróżne pasty i smarowidła do chleba zawsze zastanawiam się, dlaczego ludzie "to" kupują. Wystarczy przyjrzeć się liście składników, by zauważyć że pasta z makreli zawiera śladowe ilości ryby, a ta z suszonych pomidorów pełna jest składników e-podobnych.
Za małe pudełeczko, którego zawartość wystarcza na posmarowanie trzech, czterech kanapek musimy zapłacić kilka złotych.
Czy nie lepiej - zdrowiej i taniej przygotować taką pastę w domu?
Wszystkich opornych i leniwych zachęcam - to nic trudnego i nie zabiera wiele czasu. Spróbujcie np. pasty jajecznej.



Składniki:
 - 4-5 jaj,
 - 1 łyżka majonezu,
 - 2 łyżki jogurtu,
 - pęczek szczypiorku,
 - 1 mała cebula,
 - sól, pieprz

Jaja gotujemy na twardo, kroimy w małą kostkę wrzucamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i szczypiorek, jogurt i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Gotowe!

Komentarze

Popularne posty