Ryba w sosie chrzanowym
Myślę, że nikogo z odwiedzających bloga nie muszę przekonywać do jedzenia ryb. U nas goszczą często, w przeróżnych formach, z rozmaitymi dodatkami. Dziś propozycja dla tych, którzy przy rozpoczynającym się weekendzie, chcą zjeść szybko, nie obciążając specjalnie portfela: wystarczą filety z białej ryby, jogurt, trochę śmietany, chrzanu i koperku...
Składniki:
- 700 g filetów z białej ryby (u mnie "promocyjna" sola),
- 300 ml jogurtu naturalnego,
- 200 ml śmietany 18%,
- 2 łyżki startego chrzanu,
- pęczek koperku
- szczypta gałki muszkatołowej,
- sól, pieprz
Jogurt i śmietanę wlewamy do garnka. Dodajemy chrzan, doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem, gotujemy przez kilka minut.
Rybę oczyszczamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującego się sosu. Gotujemy przez 10-12 minut,.w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Obficie posypujemy koperkiem.
Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.
Gotowe!
Składniki:
- 700 g filetów z białej ryby (u mnie "promocyjna" sola),
- 300 ml jogurtu naturalnego,
- 200 ml śmietany 18%,
- 2 łyżki startego chrzanu,
- pęczek koperku
- szczypta gałki muszkatołowej,
- sól, pieprz
Jogurt i śmietanę wlewamy do garnka. Dodajemy chrzan, doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem, gotujemy przez kilka minut.
Rybę oczyszczamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującego się sosu. Gotujemy przez 10-12 minut,.w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Obficie posypujemy koperkiem.
Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.
Gotowe!
Komentarze
Prześlij komentarz