Sałatka makaronowa z tuńczykiem i selerem naciowym

Bez zbędnych, przydługich wstępów (zwłaszcza, że przygotowanie trwa bardzo krótko) - dziś chrupiąca sałatka makaronowa z tuńczykiem i selerem naciowym. Idealna na weekendową, wieczorną nasiadówkę. Im większe nasiadówkowe grono, tym bardziej należy zwiększyć proporcje ;)

Składniki:
 - 300 g makaronu,
 - 200 g tuńczyka w kawałkach,
 - 1 czerwona papryka,
 - 4 łodygi selera naciowego,
 - 1 czerwona cebula,
 - majonez, jogurt, musztarda - w dowolnych proporcjach jako sos,
 - sól, pieprz do smaku



Makaron gotujemy al dente. Odstawiamy do wystygnięcia. Cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kostkę, łodygi selera w  cienkie talarki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Łączymy z sosem. Doprawiamy do smaku. Gotowe!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty