Sałatka makaronowa z tuńczykiem i selerem naciowym
Bez zbędnych, przydługich wstępów (zwłaszcza, że przygotowanie trwa bardzo krótko) - dziś chrupiąca sałatka makaronowa z tuńczykiem i selerem naciowym. Idealna na weekendową, wieczorną nasiadówkę. Im większe nasiadówkowe grono, tym bardziej należy zwiększyć proporcje ;)
Składniki:
- 300 g makaronu,
- 200 g tuńczyka w kawałkach,
- 1 czerwona papryka,
- 4 łodygi selera naciowego,
- 1 czerwona cebula,
- majonez, jogurt, musztarda - w dowolnych proporcjach jako sos,
- sól, pieprz do smaku
Makaron gotujemy al dente. Odstawiamy do wystygnięcia. Cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kostkę, łodygi selera w cienkie talarki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Łączymy z sosem. Doprawiamy do smaku. Gotowe!
Składniki:
- 300 g makaronu,
- 200 g tuńczyka w kawałkach,
- 1 czerwona papryka,
- 4 łodygi selera naciowego,
- 1 czerwona cebula,
- majonez, jogurt, musztarda - w dowolnych proporcjach jako sos,
- sól, pieprz do smaku
Makaron gotujemy al dente. Odstawiamy do wystygnięcia. Cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kostkę, łodygi selera w cienkie talarki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Łączymy z sosem. Doprawiamy do smaku. Gotowe!
Świetnie wygląda, na pewno jest pyszne i baardzo sycące ;)
OdpowiedzUsuń