Tarta z brokułem i parówkami
Wczorajsze dyskusje na temat ciasta francuskiego i parówek zaowocowały! Nie chciało mi się jednak przygotowywać małych pasztecików, o których wczor
aj rozmawiałam z kumpelkami. Na obiad była tarta, do której, poza wspomnianymi już wcześniej kiełbaskami, włożyłam brokuła i ser feta.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- 1 cebula,
- 1 duży brokuł,
- kostka sera feta,
- 6 parówek,
- 3 ząbki czosnku,
- sól, pieprz
Brokuła dzielimy na różyczki. Obgotowujemy w osolonej wodzie przez 7 minut. Odsączamy.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojone w talarki parówki. Smażymy przez chwilę, by kiełbaski lekko się zrumieniły. Dodajemy obgotowanego brokuła, pokruszoną fetę. Doprawiamy czosnkiem i pieprzem.
Ciasto francuskie wykładamy na blaszkę. Nakładamy na nie przygotowany farsz. Zapiekamy w temperaturze 250 stopni przez 20-30 minut.
Gotowe!
aj rozmawiałam z kumpelkami. Na obiad była tarta, do której, poza wspomnianymi już wcześniej kiełbaskami, włożyłam brokuła i ser feta.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- 1 cebula,
- 1 duży brokuł,
- kostka sera feta,
- 6 parówek,
- 3 ząbki czosnku,
- sól, pieprz
Brokuła dzielimy na różyczki. Obgotowujemy w osolonej wodzie przez 7 minut. Odsączamy.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojone w talarki parówki. Smażymy przez chwilę, by kiełbaski lekko się zrumieniły. Dodajemy obgotowanego brokuła, pokruszoną fetę. Doprawiamy czosnkiem i pieprzem.
Ciasto francuskie wykładamy na blaszkę. Nakładamy na nie przygotowany farsz. Zapiekamy w temperaturze 250 stopni przez 20-30 minut.
Gotowe!
to jest pyszne:)
OdpowiedzUsuńzrobiłam z sojowymi parówami. smakowało! mniej babrania niz z pasztecikiem a efekt boski! rewela!
OdpowiedzUsuń