Vafini z farszem śmietankowo - łososiowym
Jakiś czas temu producent wafelków Vafini obdarował mnie pokaźną paczką. Prawdę mówiąc nigdy wcześniej nie spotkałam się z "jajkowymi wafelkami". Trochę żałuję, bo ułatwiły by mi przygotowania do niejednej imprezy. Skorupki można nadziewać dowolnie - na słodko czy pikantnie, jak tylko fantazja nam pozwoli. Ja wykorzystałam sprawdzone już wcześniej w pomidorach nadzienie śmietankowo - łososiowe..
Składniki:
- opakowanie wafelków Vafini,
- 2 opakowania puszystego serka śmietankowego,
- 200 g wędzonego łososia w plastrach,
- sok z połowy cytryny,
- kilka gałązek koperku,
- pieprz
Łososia kroimy w kawałki. Mieszamy w z serkiem śmietankowym, doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem i drobno posiekanym koperkiem.
Przygotowanym farszem nadziewamy wafelkowe skorupki. Dekorujemy koperkiem.
Gotowe!
hihi,
OdpowiedzUsuńjaki ciekawy pomysł na przekąskę!
http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
http://www.karmel-itka.blogspot.com
woow, ciekawe te skorupki, no fakt, ze na imprezy jak znalazł. Nadrabiam zaległości, nie odwiedzałam Cię ostatnio, moja kulpa xxx
OdpowiedzUsuń