Sałatka z tuńczyka i mozzarelli
Miała być sałatka na drugie śniadanie w pracy, ale się nie udało. Bynajmniej, nie dlatego, że ta, którą wczoraj zrobiłam była niesmaczna.. Co to, to nie! Była tak dobra, że zniknęła w naszych żołądkach w mgnieniu oka. Nie kierujcie się zdjęciem - jakoś nie za bardzo efektownie wygląda mieszanka składników wymieszana z majonezowym sosem..
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w oleju,
- 250 g mozzarelli,
- puszka kukurydzy (sprawdzi się też mieszanka z papryką, takiej użyłam wczoraj),
- 1 czerwona cebula,
- 5 ogórków konserwowych,
- 3 łyżki majonezu,
- 1 łyżka musztardy,
- sól, pieprz
Cebulę i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę, mozzarellę w większą. Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, łączymy z sosem majonezowo - musztardowym. Gotowe!
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w oleju,
- 250 g mozzarelli,
- puszka kukurydzy (sprawdzi się też mieszanka z papryką, takiej użyłam wczoraj),
- 1 czerwona cebula,
- 5 ogórków konserwowych,
- 3 łyżki majonezu,
- 1 łyżka musztardy,
- sól, pieprz
Cebulę i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę, mozzarellę w większą. Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, łączymy z sosem majonezowo - musztardowym. Gotowe!
zawsze mysle podobnie, ze salatka wymieszana z majonezem juz ni hu hu nie wyglada. Ale skoro znika zanim slonko wstanie, to znaczy, ze jest mega dobra, a to najwazniejsze :)
OdpowiedzUsuńCo z tego, ze nie wyglada? W konkursie pieknosci nie startuje ;) Najwazniejsze, ze jest pyszna.
OdpowiedzUsuń