Sałatka z sosem z awokado

Mexico, Mexico ciąg dalszy.. Zrobić meksykańską sałatkę to nic skomplikowanego - wystarczy otworzyć wszelkie puszkowe konserwy, dodać trochę ostrości i gotowe. Do tego jakiś odpowiedni dressing. Co by meksykańsko było - u mnie był sos z awokado. Sałatki wyszło bardzo dużo - po wczorajszym obiedzie, zostało jeszcze sporo więc jak kto chce zrobić jednorazowy posiłek, niech koniecznie zmniejszy poniższe proporcje..



Składniki:
 - główka sałaty,
 -  2 puszki odsączonej czerwonej fasolki,
 - 1 puszka odsączonej kukurydzy + kilka mini kolb do dekoracji,
 - kolorowe papryki - u mnie po dwie czerwone i pomarańczowe,
 - 150 g obgotowanego groszku cukrowego,
 - 1 drobno posiekana papryczka chilli,
 - 2 obrane i pokrojone awokado,
 - sok z limonki,
 - 200 g jogurtu greckiego,
 - kilka gałązek oregano,
 - sól czosnkowa, pieprz

Awokado, sok z limonki, jogurt grecki oraz listki oregano miksujemy do uzyskania gładkiej masy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z sałatką przygotowaną z pozostałych składników, jako dodatek do burritos. Hola Mexico!

Przepis uczestniczy w akcji
 

Komentarze

Popularne posty