Sałatka z sosem z awokado
Mexico, Mexico ciąg dalszy.. Zrobić meksykańską sałatkę to nic skomplikowanego - wystarczy otworzyć wszelkie puszkowe konserwy, dodać trochę ostrości i gotowe. Do tego jakiś odpowiedni dressing. Co by meksykańsko było - u mnie był sos z awokado. Sałatki wyszło bardzo dużo - po wczorajszym obiedzie, zostało jeszcze sporo więc jak kto chce zrobić jednorazowy posiłek, niech koniecznie zmniejszy poniższe proporcje..
Składniki:
- główka sałaty,
- 2 puszki odsączonej czerwonej fasolki,
- 1 puszka odsączonej kukurydzy + kilka mini kolb do dekoracji,
- kolorowe papryki - u mnie po dwie czerwone i pomarańczowe,
- 150 g obgotowanego groszku cukrowego,
- 1 drobno posiekana papryczka chilli,
- 2 obrane i pokrojone awokado,
- sok z limonki,
- 200 g jogurtu greckiego,
- kilka gałązek oregano,
- sól czosnkowa, pieprz
Awokado, sok z limonki, jogurt grecki oraz listki oregano miksujemy do uzyskania gładkiej masy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z sałatką przygotowaną z pozostałych składników, jako dodatek do burritos. Hola Mexico!
Składniki:
- główka sałaty,
- 2 puszki odsączonej czerwonej fasolki,
- 1 puszka odsączonej kukurydzy + kilka mini kolb do dekoracji,
- kolorowe papryki - u mnie po dwie czerwone i pomarańczowe,
- 150 g obgotowanego groszku cukrowego,
- 1 drobno posiekana papryczka chilli,
- 2 obrane i pokrojone awokado,
- sok z limonki,
- 200 g jogurtu greckiego,
- kilka gałązek oregano,
- sól czosnkowa, pieprz
Awokado, sok z limonki, jogurt grecki oraz listki oregano miksujemy do uzyskania gładkiej masy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z sałatką przygotowaną z pozostałych składników, jako dodatek do burritos. Hola Mexico!
Przepis uczestniczy w akcji
Komentarze
Prześlij komentarz