Francuskie koperty z farszem z pora

Na początek Szanowne Państwo wybaczą niedoskonałość fotów. Okazuje się, że obsługa aparatu mistrza Buni nie należy do umiejętności, które zostały mi dane. Przy najbliższej okazji dokonam podmiany.
No, ale ad rem, do rzeczy znaczy - oto co zaserwowałam na kolację..


Składniki:  
 - ciasto francuskie,
 - 2 duże pory,
 - 4 jaja,
 - 250g sera feta,
 - pęczek koperku,
 - sól, pieprz,
 - czarnuszka                                                                                                                                      



Pory kroimy w półtalarki, wrzucamy do wrzątku  i gotujemy przez ok. 5 minut. Następnie odsączamy. Jaja gotujemy na twardo, kroimy w kostkę, ser rozdrabniamy, a koperek drobno siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto francuskie wałkujemy, wycinamy z niego kwadraty. Na każdy kwadrat ciasta nakładamy łyżeczkę farszu, składamy w kopertę.
Przygotowane koperty posypujemy czarnuszką, pieczemy w wysokiej temp. ok. 250 stopni przez 20 minut.
Podajemy z sosem czosnkowym.

Komentarze

  1. o jaaa, ślinka cieknie, chce się jeść :)
    musisz do nas kiedyś przyjść coś ugotować ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lekka i przepyszna propozcyja na kolację :)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty